Home // företaget
SV | EN

the company

past, present, future
en ständig utveckling

Under 2008 öppnade Blue Box den nya 25.000 kvm stora anläggningen i Cantarana di Cona (Venedig). "Lean Production" implementerades och sysselsätter idag 230 anställda.
Under 2010 blev Blue Box en del av de svenska företaget, Swegon Group.
Företaget grundades 1986 i hjärtat av ett industriområde specialiserat på tillverkning av kylaggregat och fick snabbt en betydande marknadsandel genom att erbjuda innovativa och högeffektiva produkter, med patenterade lösningar som senare replikerats av andra företag.
Bluebox-teamet består av motiverad, ung, välutbildad och erfaren personal.

Du kan inte alltid se vad våra produkter tillför, men med vårt innovativa tillvägagångssätt skapar vi lösningar för en mängd individuella behov - lösningar som är multifunktionella men ändå anpassade, lätta att förstå och installera, och som bidrar till ökat välbefinnande för våra kunder och en ökad hållbarhet för vår planet. Vårt mål är att bli bättre och smidigare, och generera minimal miljöpåverkan.

 

Swegon verkar genom flertalet produktionsanläggningar i Sverige, Finland, Italien, Indien, Belgien, Kanada, Tyskland och USA och sysselsätter ca 2500 anställda med en omsättning på ca 6 miljarder kronor. Swegons huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige.

MISSION: Vi skapar världens bästa inomhusklimat för människor och miljö.

600M
MEUR
2600
Anställda
16
Produktionsanläggningar
5
Forsknings- och utvecklingslabb
Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag vars övergripande verksamhetsidé är att med långsiktighet som ledstjärna investera i sunda företag med egna produkter och som bedöms ha en stor internationaliseringspotential.
Här är dessutom långsiktigheten ständigt närvarande. Denna kultur har visat sig ha stor betydelse när vi exempelvis förvärvar bolag, eftersom den gör det attraktivt att tillhöra Latour.

Kvalitet

Swegon Operations S.r.l är medlem i Eurovent och deltar i dess Certifieringsprogram. Produkterna återfinns i katalogen för certifierade produkter.
Bluebox lab/testcenter är Euroventcertifierat.

UNI ISO EN 9001: 2008 kvalitetscertifiering. Miljöledningssystemet är i enlighet med standarden UNI EN ISO 14001: 2004.

Privacy Policy

This website uses cookies that help us deliver our services. Cookies can be disabled in the browser settings. Do not show this message again.

SVEN